3 råd til dig, der skal leje en ejendom

Måske har du en nystartet virksomhed og står i den forbindelse over for at finde dit første erhvervslejemål. Det kan også være, at du bare føler dig usikker på, hvilke ting du skal være opmærksom på, når du lejer en erhvervsejendom. Heldigvis er der dog en masse forholdsregler, du kan tage til dig, når du skal leje lokaler til din virksomhed.

I denne artikel vil vi give dig tre råd, som du bør have med i tankerne, inden en eventuel lejekontrakt underskrives.

Lav en grundig gennemgang af lejekontrakten

Første punkt omhandler en grundig gennemgang af lejekontrakten. Det kan måske virke åbenlyst, men det er utrolig vigtigt at læse og forstå sin lejekontrakt, så der ikke opstår en masse tvivlsspørgsmål under lejeperioden eller ved flytning fra ejendommen.

Når det omhandler erhvervslejemål, er det vigtigt at være opmærksom på, at det her er erhvervslejeloven, der gælder. Til forskel fra lejeloven er der i erhvervslejeloven stor aftalefrihed mellem udlejer og lejer.

Er du i tvivl om indholdet i din lejekontrakt, er det altid en rigtig god idé at søge råd og vejledning fra fagfolk, som kan hjælpe dig med at sikre, at al dokumentation er på plads.

En klar anbefaling er i første omgang at blive enige om beløbet på huslejen og eventuelle huslejereguleringer. Derudover er det også fordelagtigt, at lejekontrakten kommer omkring afståelsesret, som giver lejer muligheden for at overlade lejemålet til en anden virksomhed i samme branche uden at lave ændringer i lejekontrakten. Det kan særligt være vigtigt, hvis du går med drømmen om at sælge din virksomhed en dag.

Det er samtidig en rigtig god idé at have reglerne for opsigelse af lejemålet på plads. 

Undersøg ejendommen for fejl og mangler

Når du har modtaget nøglerne til din nye erhvervsejendom, er det ganske naturligt at være ivrig efter at flytte ind og fortsætte driften og udviklingen af sin virksomhed. Det er dog vigtigt at slå koldt vand i blodet og starte med at dokumentere fejl og mangler i erhvervsejendommen. Det kan blive yderst aktuelt i forbindelse med en eventuel erstatning, når erhvervslejemålet opsiges.

Lav alle aftaler på skrift

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at få lavet erhvervslejekontrakten på skrift. Det er nemlig ikke et lovmæssigt krav i forbindelse med indgåelsen af en erhvervslejekontrakt.

At få kontrakten på skrift giver stor afklaring af aftaler og parternes rettigheder, hvis der skulle opstå tvivlsspørgsmål mellem udlejer og lejer.

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like