Hvorfor leje erhvervsejendomme når man kan eje?

De fleste mennesker foretrækker at købe deres bolig – og det med god grund. Hen over årene har det vist sig meget lukrativt at eje sin bolig i stedet for at leje den. 

Man kan for eksempel benytte sig af friværdien i boligen, når prisen stiger, til at investere yderligere i istandsættelser, som gør boligen endnu mere værd. Og så kan man sælge med god gevinst.

Derfor er der mange erhvervsdrivende, som stiller sig tøvende over for det at leje lokaler til at drive virksomhed. Blandt de mange tvivlsspørgsmål, der ofte melder sig på banen i forbindelse med leje af erhvervslokaler, er hvilke rettigheder man har som lejer, og hvor meget man i realiteten kan bestemme over lokalerne. Og så er der selvfølgelig spørgsmålet om det overhovedet kan betale sig at leje.

Men faktisk forholder det sig sådan, at langt de fleste virksomheder får mest ud af at leje kontorlokaler, butikslokaler eller lagerlokaler. I det følgende kan du blive klogere på de mange fordele, der er ved at leje erhvervslokaler i stedet for at købe. 

  1. Fordele ved leje af lokaler til kontor, butik eller lager i Danmark 

Erhvervsvirksomheder har utroligt gode vilkår i Danmark. Udover de mange solide ordninger til støtte af det danske erhvervsliv, finder du i samtlige danske byer et hav af spændende, velholdte og moderne indrettede erhvervsejendomme, som egner sig perfekt til drift af virksomheder inden for alle brancher. 

Når du vælger at leje dig ind i eksempelvis kontorlokaler i et kontorhotel, vil du få fordelen af en høj grad af fleksibilitet. Du vil ikke selv stå for vedligeholdelse og reparationer på bygningen – dette ansvar påhviler udlejer. Og i mange kontorlejemål vil rengøring af såvel de lokaler, du lejer til eget brug, som de fælles arealer ligeledes hører under udlejer.

Samtidig vil du, uanset om du lejer kontorlokaler, butikslokaler eller lagerlokaler, kunne drage fordel af kort opsigelsesvarsel. Du risikerer ikke at have en stor investering ude og svømme i form af fast ejendom, som du pludselig ikke kan afhænde. Og du risikerer ikke at tabe penge på at sælge til for lav en pris.

  1. Vælg en seriøs udlejer og få de erhvervslokaler, du ønsker dig 

Måske er du i tvivl om muligheden for at tilpasse dine lejede lokaler sådan at de passer nøjagtigt til dine formål. Men heller ikke her er der grund til bekymring.

Langt de fleste professionelle udlejere af erhvervslokaler ved, at hver lejer har varierende ønsker og præferencer. Da udlejere udelukkende har sine lejeres bedste interesse for øje, vil det som oftest være muligt at aftale lokalernes indretning og disposition således, at alle er glade. 
Det kan for eksempel være, at du har behov for en skillevæg i det åbne kontorlandskab, eller at du gerne vil allokere en del af dit butikslokale til lager eller kontor. Her vil din udlejer med sikkerhed kunne hjælpe dig med at finde en god løsning, som er i overensstemmelse med bygningens reglement.

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like